Aanbevelingen

Het SmarTEST handboek is een must voor elke tester, test manager, IT-manager en IT-opdrachtgever. De tweede druk is geheel herzien en uitgebreid. Met de best test practices anno 2008, een objectief overzicht van testmethoden en tools, nieuwe hoofdstukken over testen van datakwaliteit, proceskwaliteit en meer. Kortom: alles wat u van testen van informatiesystemen moet weten.

Een overzicht van wat er nieuw is ten opzichte van de vorige druk vindt u hier. Een interactieve toelichting vindt u hier. In deze (flash) animatie bladert u door met de muispointer de hoeken of de rand van de bladzijde te 'pakken'.

Het boek is uitgegeven bij Sdu, Academic Service en is verkrijgbaar in de boekhandel, bijvoorbeeld bij Donner. U kunt het ook online bestellen, bijvoorbeeld bij bol.com.

‘SmarTEST past helemaal bij de no-nonsense cultuur van Randstad en van ons testteam. Het levert mij, en onze klanten, al jaren de ICT-stuurinformatie die we nodig hebben. Ik raad het iedereen aan.'
Reiant Mulder, managementteam I-Bridge, de IT-leverancier van Randstad Holding.
‘Prettig leesbaar en bijzonder inspirerend voor iedereen die iets met testen te maken heeft. Heel SLIM: Serieuze Literatuur, Interessant voor Managers.'
Tim Koomen, zelfstandig testconsultant, co-auteur van TMap Next en TPI
‘SmarTEST leest vlot en uit het hele boek ademt de ruime testervaring van de auteur.'
De EDP-auditor
‘SmarTEST sluit uitstekend aan bij de iteratieve ontwikkelmethoden die onze studenten toepassen.'
Hossein Chamani, docent Hogeschool Rotterdam
‘SmarTEST zet de best practices van het vakgebied, zoals risicogebaseerd testen, in een helder kader. Een evenwichtig en toegankelijk boek, dat een breed publiek verdient'
Bob van de Burgt, voorzitter van vereniging TestNet, Programme Chair EuroSTAR 2008 en oprichter van Professional Testing B.V.
‘Ik ben ervan overtuigd dat dit boek gaat bijdragen aan meer geslaagde IT-projecten'
Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere, ex-minister, ex-vicepremier.
 

Waarom dit boek

Testen in de echte wereld - SmarTEST is de testaanpak voor de echte wereld van complexe IT-projecten. SmarTEST combineert op overtuigende wijze de universele principes van systematisch testen met de dynamiek van moderne systeemontwikkeling.

Voor iedereen - Ook voor opdrachtgevers en projectleiders die effectief willen (laten) testen, een helder boek zoeken en niet in details willen verzanden.

Meer dan software - Met goede software bent u er niet. SmarTEST behandelt systeem-, data- en proceskwaliteit.

Onafhankelijk en compleet - Met een objectief overzicht van testmethoden, tools en best practices.

Brug tussen IT en business - Dit boek zet scherp neer wat testers met gebruikers én hun opdrachtgevers verbindt.


 

SmarTEST en de Uil

De uil is het symbool van SmarTEST: slim, scherp, waakzaam, gefocused, adaptief en een beetje eigenwijs.

SmarTEST 2e druk

 

Meer uilen

Egbert Bouman

Egbert: "Ik vind uilen prachtig, vooral die ogen!. Het zijn indrukwekkende dieren, en ze passen precies bij de scherpte en alertheid van een goede tester". Zie ook het fotoverslag van de lancering.