Slimme Metrics

Datum: 28-02-2012

Testen = meten = weten. Maar kun je alles meten? De Valori Meeting of Minds van 13 december 2011stond in het teken van een ijzeren set werkelijk succesvolle metrieken als resultaat van een slim testproces!

Klik hier voor de metrics pagina.

Tom DeMarco is de aartsvader van het meten en besturen van ICT- projecten. Zijn boek "Controlling Software Projects: Management, Measurement and Estimation" is dé klassieker over software metrieken. Zijn openingszin "You can't control what you can't measure" is maatgevend voor veel IT-managers en consultants.

Echter: DeMarco zelf gelooft niet meer in zijn eigen verhaal! In een recent artikel stelt hij zichzelf drie vragen:

1. Was mijn toenmalige advies correct?
2. Is het nog relevant?
3. Geloof ik nog steeds in de noodzaak van metrieken?

DeMarco: "My answers are: no, no and no". De toegevoegde waarde van op metrieken gebaseerde besturing is marginaal en vormt totaal geen succesfactor.

Wij van Valori denken dat we heel goed naar DeMarco moeten luisteren. Want deze man heeft geleerd wat ‘lean' en ‘agile' daadwerkelijk betekenen voor ‘Business IT Optimization'. We hoeven metrieken niet af te schaffen, maar zowel de metrieken als het meetprogramma moeten wèl slank en SMART zijn: strategisch, mensgericht, adaptief, relevant en transparant.

Download op deze pagina "Slimme metrieken in 10 vragen en antwoorden"

Bron: Valori

 

Nieuws

Slimme Metrics Testen = meten = weten. Maar kun je alles meten? De Valori Meeting... Lees Meer
Slimme Metrics