Requirements en testen

Datum: 12-12-2012

Samen met Micro Focus en USoft vulde Valori een thema avond over SMART requirements en slim testen. Duidelijk werd hoe totaal verschillend en zelfs complementair dergelijke tools kunnen zijn: URequire heeft veel kracht in het analyseren en structureren van requirements en bedrijfsregels in natuurlijke taal. Caliber van Borland blinkt uit in integratie met het development- en testproces.

Download hier de hand-outs van de presentaties.

 

SMART requirements en slim testen

Testers weten het: zonder testbasis kom je niet ver. Het begint met de requirements. Niet voor niets heeft Valori ook de unit Business Architects met business analisten en requirements managers in huis. Want wie zijn IT Governance en de totale application lifecycle management keten serieus neemt doet meer dan alleen het testproces slim inrichten.

Tools voor requirements ‘trawling' en beheer

Er zijn talloze tools op de markt om requirements te definiëren, valideren en beheren. Die kunnen een heel waardevol hulpmiddel zijn en we hebben deze avond twee complementaire leveranciers en Valori partners bereid gevonden om hun visie met ons te delen en hun tools te demonstreren.

Caliber: een oude bekende

Caliber is een oude bekende onder de requirements tools. Een bewezen tool die goed is in requirements management en definition, maar via Borland / Micro Focus ook stappen heeft gezet richting integratie met test management en geautomatiseerd testen. Micro Focus is volgens Gartner een van de marktleiders van geïntegreerde test suites. De integratie van de Borland tools zal een belangrijk onderdeel zijn van de presentatie. Marcel Jankie, solution architect van Micro Focus zal laten zien hoe Caliber (Requirements Management) integreert met Silk Central Test Management (SCTM) en met geautomatiseerd testen met SilkTest. Niet technische gebruikers kunnen hiermee interactief scripten, maar developers kunnen ook VB.NET, C# of Java scripts schrijven vanuit Visual Studio of Eclipse. Tevens is er een oplossing voor het valideren van de applicatie broncode met het beroemde DevPartner for .NET of Java.

URequire: ‘cool vendor' volgens Gartner

USoft is een vernieuwende Nederlandse onderneming en ‘cool vendor' volgens Gartner. De Business Process Management Suite van USoft met integratie van regels, processen en natuurlijke taal wordt door Gartner als belangrijk, onderscheidend en innovatief gezien. Veranderen begint met het in kaart brengen van de gewenste situatie. Het eenduidig neerzetten van deze nieuwe situatie is vaak lastig en vergt dat meerdere disciplines samenwerken. Onduidelijkheden, inconsistenties en begripsverwarring liggen op de loer. USoft geeft met URequire inzicht in de onderlinge samenhang tussen processen, business rules en requirements en helpt de organisatie bij het vastleggen daarvan in niet-technische, natuurlijke taal. Ted de Gouw, product manager bij USoft zal laten zien hoe u met deze tooling verschil kunt maken.

Het programma

Zoals gewoonlijk biedt het programma genoeg ruimte voor bijpraten en lekker eten. We stoppen niet te laat, zodat u op een fatsoenlijke tijd weer thuis kunt zijn.

 

1 Ontvangst rond 17:30 met lekker eten en drinken.

2 Welkom en korte inleiding

3 SMART requirements en slim testen (Egbert Bouman en Jan Willem Knop, Valori)

PAUZE

4 Caliber, de klassieker onder de requirements tools (Marcel Jankie, Micro Focus/Borland)

5 URequire: een verrassende tool die oude barriëres kan slechten (Ted de Gouw, USoft)

6 Afsluiting, naborrelen rond 21:00u.

Bron: Valori

 

Nieuws

Requirements en testen Samen met Micro Focus en USoft vulde Valori een thema avond over S... Lees Meer
Requirements en testen