Podcast Aut. Testen

Datum: 11-06-2019

Luister met Spotify, Apple podcast, Stitcher, Soundcloud of jouw favortiete app naar de eerste en enige Nederlands gesproken podcast over geautomatiseerd testen door Valori's test automation expert Egbert Bouman. Er komt regelmatig een aflevering bij. Klik hier voor meer info.

Bron: Valori

 

Kemdem!

Datum: 17-03-2017

Kemdem! Een nieuwe Japanse term die elke agile / Scrum specialist moet kennen. Lees meer op de blog 'Kemdem!' van Egbert Bouman.

Bron: Valori

 

Valori in Tel Aviv

Datum: 02-11-2015

Egbert Bouman was 'opening key note speaker' op de SIGiST conferentie, 9-12 november a.s. in Tel Aviv. Hij presenteerde ‘’.

Voorafgaand aan de eigenlijke conferentie verzorgde Egbert een tweedaags seminar ‘Agile, Scrum game and Independent testing’. Tijdens de conferentie doet hij ook een ‘Workshop Toolselectie’ en is hij panellid in de conferentie discussie.

Egbert: “Business waarde, agile en tooling zijn dé thema’s in IT-land anno nu. Geweldig dat ik op deze conferentie zoveel ruimte krijg om de verbinding te maken! Met de veranderende maar nog steeds cruciale rol van testen als rode draad. Dat past helemaal in de SmarTEST filosofie en de dagelijkse adviespraktijk van Valori. Bovendien is Israël een wereldspeler in Software Development, dus ik zal er ongetwijfeld ook veel inspiratie opdoen. En Israël is in veel opzichten een interessant land, dus ik heb er een paar dagen Jeruzalem bij aangeplakt. Ook daar kijk ik naar uit.” 

. Meer informatie en het programma zijn te vinden op de SIGiST conferentie website. Uiteraard bieden we onze agile games, tool workshops en seminars en trainingen ook aan in Nederland en in het Nederlands. Bel Valori of kijk eens op www.valori.nl

We wensen Egbert en de SIGiST deelnemers veel inspiratie en smart & happy testing!

Bron: Valori / SIGiST

 

Ketentesten in de Zorg

Datum: 23-04-2015

Valori was weer present op de beurs Zorg en ICT. Onder andere met een presentatie over ketentesten in de zorg. Lees ook Egbert Bouman's blog over Ketentesten in de Zorg.

Bron: Valori, Zorg & ICT

 

AGRAM in Trondheim

Datum: 23-04-2015

Agile Risico Analyse en Management (AGRAM) op de Trondheim Test Conference van de Norwegian Computer Society. Gepresenteerd door Egbert Bouman. Lees hier meer over AGRAM. Derk-Jan de Grood was er ook met een keynote over vernieuwende testtechnieken. Beide presentaties werden hoog gewaardeerd.

Bron: Valori, TTC

 

Derk-Jan de Grood wint Test Excellence Award

Datum: 01-12-2014

De European Testing Excellence Award is de meest prestigieuze onderscheiding die kan worden toegekend aan een Europese tester. Op woensdag 26 november 2014 werd deze award uitgereikt aan Valori's Derk-Jan de Grood.

Valori is trots op deze bijzondere collega en op de grote bijdrage die hij levert aan de Valori SmarTEST praktijk, aan de klanten van Valori en aan de testgemeenschap. Ons motto is “Innovation starts with testing” en samen met 140 collega professionals in (agile) testen, beheer en business analyse maakt Derk-Jan dat meer dan waar!

Egbert Bouman reikt Testing Excellence Award uit aan Derk-Jan de Grood

De uitreiking was voor een bijna duizendkoppig publiek tijdens het EuroSTAR conference awards dinner in het Dublin Kroke Park Hurling & Gaelic football Stadium.

Derk-Jan werd in het zonnetje gezet door conference chairman Paul Gerrard en door collega en initiatiefnemer van de voordracht, Egbert Bouman.

Egbert: "Derk-Jan heeft enorm veel waardering in de nationale en internationale testgemeenschap. Dat wist ik al, maar dat zesentwintig ‘thought leaders' zo enthousiast zouden reageren op mijn verzoek om support overtrof zelfs mijn verwachtingen. De beoordelingscommissie vertelde me dat ze nog nooit zo'n overtuigende voordracht hadden gezien."

Derk-Jan betekent veel voor de ontwikkeling van het testvak. Hij heeft diverse boeken op zijn naam staan en is een zeer actief spreker op congressen en fanatieke blogger. Zijn energieke, vaak vernieuwende en tegelijk persoonlijke benadering heeft hem veel goodwill gebracht, ook in de harde praktijk van complexe IT-projecten.

Klik hier voor een videoverslagje van de uitreiking.

Bron: Valori, EuroSTAR

 

Valori over testtools op QA&Test, Bilbao

Datum: 22-10-2014

In Bilbao presenteert Valori's Egbert Bouman 'Select the right test automation tool'. Ook bezig met toolselectie? Er zijn veel goede tools maar wat is de beste voor jou en jouw organisatie? Valori helpt je graag, bijvoorbeeld door deze presentatie nog een keer in jouw bedrijf te verzorgen of door onze SmartSELECT tool ter beschikking te stellen.

Lees hier meer over geautomatiseerd testen en toolselectie en download de presentatie

Of lees de tekstuit de aankondiging op de QA en Testsite hier:

Select the right Test Automation tool

Egbert Bouman    
Valori - The Netherlands

Presentation abstract

In the currently fast moving test tool market it is not easy to find the right test tool for you. This presentation addresses three main themes:

 1. A proven and state-of-the-art selection process: requirements, long-list, short-list, demo’s, POC, final choice and implementation
 2. A demo of our SmartSELECT tool which supports the selection process and will be available for free for the attendants
 3. An overview of the top-10 tools that deserve your attention in the current toolmarket (paid as well as open source)

Further points:

All demo’s are impressive, all Proof Of Concepts (POC’s) are disappointing (but some are more disappointing than others);

 • Why most suppliers hate POC’s and why your number one best match loves it;
 • How to pinpoint the selection criteria that really count for you;
 • How to balance People-Process-Tools to prevent shelfware;
 • How agile and Test Driven Development change the automation game from downstream to upstream.

Bron: Valori

 

TestNet Summerschool: Valori workshop best bezocht

Datum: 10-07-2014

Lovende evaluaties voor de Valori workshop 'Agile Risico Analyse en Management in Scrum', inmiddels AgRAM gedoopt!

Het was met 26 deelnemers de best bezochte workshop op de TestNet Summerschool.

Alle deelnemers bedankt voor hun actieve en postieve bijdrage!

Workshop AgRAMZoek je voor jouw team, jouw testafdeling of jouw organisatie ook een professionele agile risicostrategie? Wil je ook dat die naadloos opgaat in Scrum, zonder waste en zonder je velocity en je agility te frustreren? Vind je ook dat zo'n strategie van, voor en door het team en de stakeholders moet zijn? En maak je het bepalen van jouw aanpak graag tot een team building ervaring?

Bel dan met Valori voor een vrijblijvende orientatie.

Wij kunnen deze workshop ook combineren met (elementen van):

 • De Valori Scrum Battle
 • De Valori Kanban Game
 • Een CAT training (met iSQI certificaat)
 • Een Scrum Master training (met Certified Scrum Master certificaat)
 • Een Product Owner training of Product Owner game
 • Een SmarTEST training (met EXIN certificaat)

Lees hier meer.

Bron: Valori, TestNet

 

Hand-outs thema avond

Datum: 25-06-2014

De thema avond "Risicomanagement in Scrum" van 24 juni was zeer geslaagd. Alle aanwezigen bedankt voor hun positieve bijdrage en enthousiaste reacties. Download hier de hand-outs:

Egbert Bouman - Risicomanagement in Scrum

Wil je je verder verdiepen en bekwamen in risicoanalyse en Scrum, kom dan naar onze workshop op de TestNet Summerschool op 9 juli. Zie het eerdere nieuwsbericht hierover.

Natuurlijk helpen Valori, Derk-Jan en Egbert graag met de implementatie van Scrum in relatie tot onafhankelijk testen, risicomanagement, enzovoort. Neem even contact op voor een vrijblijvend eerste advies.

Groeten van het Valori team.

Bron: Valori

 

Valori op IIBA event

Datum: 18-06-2014

Op de IIBA avond van 17 juni 2014 gaf Egbert Bouman van Valori een presentatie “Risicomanagement, Scrum en de Product Owner”. Hij liet zien dat de BABOK guide Business Analisten aanbeveelt om de rol van Product Owner te pakken. Verder betoogde Egbert dat de Product Owner zich ook als Product Risk Owner moet willen profileren. In samenwerking met stakeholders en het agile team natuurlijk, want kwaliteit en risicobewustzijn zijn ieders verantwoordelijkheid.

Download hier de slides:

.

 

Bron: Valori, IIBA

 

App testen

Datum: 20-05-2014

Testen van een mobiele app in de keten. Achmea's Bas Timmermans presenteerde hierover met Valori op het TestNet voorjaarsevent. Hier vind je de presentatie en het artikel van Egbert Bouman in TestNet nieuws.

Bron: Valori, Achmea

 

Summerschool Scrum en risico's

Datum: 20-05-2014

Valori verzorgt woensdag 9 juli 2014 de TestNet summerschool workshop "Risicobeheersing in Scrum". Wegens succes van de workshop die we eerder verzorgden op het TestNet voorjaarsevent. Aanmelden kan hier op de TestNet site. Geen lid? Stuur even een mailtje aan Valori.

Bron: Valori

 

Scrum en productrisico's

Datum: 18-04-2014

Op het TestNet voorjaarsevent verzorgden Egbert Bouman en Philip Bosch van Valori de workshop "Risicoanalyse in een Agile context". Klik hier voor meer info en de slides en zie het andere nieuwsbericht voor de Summerschool waarvoor je binnenkort kunt inschrijven voor de dagversie van de workshop.

Dit was de uitnodiging:

Ontdek met workshopleiders Egbert Bouman en Philip Bosch hoe je risicoanalyse op de 'agile' manier een plaats geeft in Scrum. Concreet maar met nuances en ruimte voor vertaling naar jouw context.

We gaan horen, zien en ervaren hoe je standaard Scrum maximaal benut én verrijkt met een minimum set aanvullende producten en activiteiten in de sprints.

Denk aan Backlog grooming, Risicopoker, Risico ‘spikes’, Risk items in de product en sprint backlog, verrijking van het Scrum bord met de Risicoplot, koppelen van risico’s aan de acceptatiecriteria van je user story en het beheersen van generieke risico’s met je Definition of Done. En aan de voors en tegens van risk burndown charts.

We starten met de brede risicoanalyse aan het begin van een agile traject. Met bewezen principes maar wel anticiperend op het Scrum proces en aansluitend op de product backlog.

Scrumdamentalisten zullen deze workshop overbodig vinden omdat in Scrum de risico’s ‘vanzelf’ boven water komen en direct de nek worden omgedraaid. Daar zit een kern van waarheid in, maar het is te kort door de bocht. Al was het maar omdat auditors traceerbare risicobeheersing vragen en omdat testers zonder expliciete risico’s –terecht- niet in beweging willen komen.

De (crypto-)watervallers zullen liever hun klassieke aanpak in de Scrum teams duwen en daarmee de ‘velocity’ en de wendbaarheid van Scrum frustreren.

Iedereen die de slimme balans zoekt is welkom om direct toepasbare kennis en ervaring op te doen.

Workshopleider Egbert Bouman is gecertificeerd risico-auditor (CRISC) en geaccrediteerd CAT trainer (Certified Agile Tester).

 

Bron: Valori

 

Valori overbrugt!

Datum: 05-03-2014

Woensdag 9 april spreken Egbert Bouman en Derk-Jan de Grood op de parallelconferentie Bridging the Gap / Dutch Testing Conference.

"Delivering Business Value" is de rode draad in een kwalitatief sterk congresprogramma met presentaties, praktijkcases, een informeel netwerkplein en 1:1 sessies met experts. Valori is aanwezig met een stand en verzorgt twee interessante presentaties waar we u van harte voor uitnodigen:

Egbert Bouman op Bridging the Gap: Verdubbel de business waarde van testen.

Projectleiders en stakeholders kunnen veel meer voordeel en stuurinformatie uit het testproces halen: Waar mag je testers op aanspreken? Wat moeten ze naar jou rapporteren en hoe? En wat hebben ze van jou nodig?

Derk-Jan de Grood in de Testing track: Testautomatisering.

Samen met Ard Kramer presenteert Derk-Jan een case over testautomatisering. Aan de hand van een metafoor laten zij zien hoe vraag en aanbod bij elkaar kunnen komen.

En ook zeer de moeite waard: dit jaar wordt de keynote verzorgd door James Whittaker, Technology Executive van Microsoft. Hoor van hem hoe Microsoft naar de IT toekomst kijkt.

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden via www.dutchtestingconference.nl of www.bridgingthegapconference.nl. Deelname aan Bridging the Gap is gratis. Als u zich met de kortingcode XJHEO1VN van Valori aanmeldt ontvangt u EUR 50,- korting op de toegang tot Dutch Testing Conference.

 

Bron: Valori / Heliview

 

ISO 25010

Datum: 05-03-2014

We hebben het ISO25010 model naar het Nederlands vertaald en in een overzichtelijke en handige tabel gezet.

U kunt het hier raadplegen en downloaden.

Dit model is de opvolger van het ISO9126 model. We hebben het model bovendien in een nieuwe versie van de PRIMA matrix tool gehangen.

Bron: Valori

 

SmarTRACK 2.0 live!

Datum: 05-10-2013

SmarTRACK is nog beter geworden. 5 oktober is versie 2.0 uitgerold.

SmarTRACK 2.0 continueert het succes en de user experience van SmarTRACK 1.0.
We hebben ernaar gestreefd het geheel nog eenvoudiger te maken en wie SmarTRACK al kent zal probleemloos verder kunnen werken. En u zult een scala nieuwe en waardevolle functies ontdekken.

Bel Valori en vraag ook een SmarTRACk database aan!

Lees hier meer.

Bron: SmarTRACK beheerteam Valori

 

Twee SmartCAT's

Datum: 23-09-2013

Valori heeft er twee geaccrediteerde CAT-trainers bij: Derk-Jan de Grood en Egbert Bouman. Zoekt u een CAT training met extra's? Bel ons!

Meer info vindt u hier.

 

CAT ValoriSmartCAT Valori

Bron: Valori

 

Betere spreadsheets

Datum: 18-09-2013

Zijn Excel spreadsheets belangrijk voor u? En is de kwaliteit en het onderhoud van die spreadsheets niet wat het moet zijn? U bent niet de enige! Slechte spreadsheets zijn een onderschatte risicofactor voor veel ondernemingen.

Op de Valori thema avond "Testen van Excel applicaties" demonstreerde Ruud Coopmans van Excelspecialist.nl een aantal good practices  voor het opzetten van robuuste en onderhoudbare spreadsheets.

Vervolgens presenteerde Felienne Hermans haar promotie onderzoek naar kwaliteit van spreadsheets. TU/Delt ontwikkelde een tool waarmee snel achterhaald kan worden waar een complexe spreadsheet "stinkt".

Felienne Hermans bij Valori

Samen met TU/Delft helpt Valori u graag om uw Excel applicaties en de beheerprocessen eromheen te verbeteren en de risico's onder controle te krijgen.

Hier vindt u een collectie “Excel horror stories”: http://www.eusprig.org/horror-stories.htm.

Hier vind u de slides van Felienne: http://www.slideshare.net/devnology/slides-felienne-hermans-symposium-ewi

Meer weten? Bel ons of mail op welkom@valori.nl!

 

Bron: Valori, Infotron, Excelspecialist

 

Meer met Minder

Datum: 17-05-2013

Het Valori/Caesar event over Lean en de Theory of Constraints van 23 Mei was bijzonder geslaagd.

Hier vindt u een foto-impressie.

En hier de hand-outs van de presentaties:

)

 

 

Korte samenvatting:

Met minder mensen en minder geld meer waarde creëren met IT. Dat is onze uitdaging anno 2013. Daar hebben we onze handen vol aan en daarom moeten te complexe ontwikkel- en testaanpakken verboden worden. De Change én Run processen op een intelligente manier simpel en beheersbaar maken en houden, daar staat Valori voor. Want het is al ingewikkeld genoeg.

Niets zo praktisch als een goede theorie

De Lean filosofie met zijn nadruk op het creëren van business waarde en het elimineren van ‘waste' past perfect bij de Theory of Constraints waarop de Caesar groep haar hele bedrijfsmodel op heeft gebouwd.

Speel het TOC spel en proef de Kanban game

Behalve de presentaties speelden we zelf het TOC spel en hebben zo de essentie van focussen op 'de zwakke schakel' ervaren. Een demo van de Valori Kanban game stond ook opgesteld.

Het programma was als volgt

1. Ontvangst rond 17:30 met lekker eten en drinken

2. Welkom (Egbert Bouman, Valori)

3. Mag het wat minder zijn? Wat is Lean en hoe maak je het concreet? (Otto van den Hoven, Valori)

PAUZE

4. De Theory of Constraints in de praktijk (Luc Spaas, Caesar-Garansys)
    Met het TOC spel ondervonden we aan den lijve wat de Theory of Constraints betekent

5. Afsluiting, naborrelen rond 21:00u

Bron: Valori, Caesar Groep

 

Valori op Test Automation Day

Datum: 17-05-2013

Valori Test Tool Services is vol op stoom en uiteraard sponsort Valori ook dit jaar de Test Automation Day. 

De TAD is 20 juni in Rotterdam, met een Masterclass avond op 19 juni.

Kom langs op onze stand of bezoek een van onze drie (!) presentaties:

1. Quick starting regression testing with autist power

Door Egbert Bouman (met co-speaker Sjoerd van der Maaden van Specialisterren).

2. I am looking at you to tell me: “Should I automate?”

Door Derk-Jan de Grood

3. Open source test tooling in een agile omgeving

Door Michel van Duynisveld doet sessie over " in het test tool lab.

Zie verder www. testautomationday.com.

Bron: Valori, Specialisterren

 

User Experience

Datum: 14-02-2013

De Valori thema avond User Experience bij Randstad was populair. Rob Roeleveld, manager testing bij Randstad I-bridge: : "Dit was echt win-win, wij ontvangen Valori als gewaardeerde partner graag en hoefden er weinig voor te doen. En het thema is hoogst actueel bij ons want we zijn aan het nadenken over een Usability Lab.".

De presentatie van Hans Nieuwenburg vindt u hier (klik voor volgende dia).

En een korte foto-impressie hier.

Jeroen van der Heijden van Valori maakte een verslagje van de avond:

Stevige opkomst

Wegens de stevige opkomst (ruim 70), waren we deze avond te gast bij I-bridge in het Randstad gebouw. Het indische buffet was uitstekend.

Intro door Rob Roeleveld en Egbert Bouman

Na het welkom namens Randstad I-Bridge door Rob Roeleveld gaf avondvoorzitter Egbert Bouman van Valori een korte inleiding. Hij maakte duidelijk dat de totale gebruikersbeleving meer is dan alleen de usability van de gebruikersinterface. Het succes van IT-verniewing heeft alles te maken met verwachtingen helder maken en die managen over de totale levenscyclus van een product. Daarom is Valori ook meer dan een testbedrijf: Valori helpt met acceptatie en gebruikerservaring in de totale levenscyclus.

De psychologische en filosofische benadering

Aansluitend was cognitief psycholoog Leonard Verhoef aan de beurt. Hij benaderde het thema User Experience vanuit een filosofisch en psychologisch perspectief. Dat deed hij op zijn unieke en uiterst hilarische manier. De sfeer was gezet!

Hij gaf aan dat je de je geen emotie moet laten zien maar informatie, zodat de gebruiker zelf kan beslissen. Hierbij gaf hij de NS als voorbeeld, "de trein naar Amsterdam is vertraagd met 8 minuten" dit is een negatieve ervaring voor de reiziger. Beter zou zijn " De eerstvolgende trein naar Amsterdam vertrekt over 8 minuten van perron 12a.

Ook had hij vele voorbeelden over het meest besproken product van de NS: de OV chipkaart. Waarom moet men in Nederland per OV bedrijf in en uitchecken? Wanneer je in een reis gebruik maakt van bus, tram, trein en metro moet je in totaal 8x je OV-chipkaart tevoorschijn halen! Niet uit-checken word bestraft met een boete die stiekem wordt afgeschreven? En toch geeft reiziger de OV chipkaart een 6,8 als cijfer..?

User Experience Design

De tweede spreker was Hans Nieuwenburg van Design-o-Matic. Waarom User Experience?
Techniek is onderdeel geworden van het dagelijks leven, technische problemen worden niet langer meer geaccepteerd. Succes van het product is afhankelijk van de gebruikservaring en gebruikers oordelen op de eerste indruk van een product, het gebruiksgemak etc.
Daarnaast heeft de gebruiker een stem gekregen in de vorm van social media denk aan het beoordelen van een product of bedrijf via LinkedIN of Facebook en het plaatsen van reviews.

Daarom is het van belang om de gebruiker een stem te geven. Dit kan door in een zo vroeg mogelijk stadium al gebruik te maken van prototypes of wireframes, zodat de gebruiker het product uit kan proberen en fouten zo vroeg mogelijk kunnen worden hersteld.

Borrel

Het was een leuke en interessante avond en tijdens de borrel werd nog zeer geanimeerd nagekaart.

Met dank aan Randstad I-Bridge, die met plezier hun mooie faciliteiten ter beschikking stelde!

Jeroen van der Heijden

 

 

 

 

Bron: Valori/Randstad

 

Requirements en testen

Datum: 12-12-2012

Samen met Micro Focus en USoft vulde Valori een thema avond over SMART requirements en slim testen. Duidelijk werd hoe totaal verschillend en zelfs complementair dergelijke tools kunnen zijn: URequire heeft veel kracht in het analyseren en structureren van requirements en bedrijfsregels in natuurlijke taal. Caliber van Borland blinkt uit in integratie met het development- en testproces.

Download hier de hand-outs van de presentaties.

 

SMART requirements en slim testen

Testers weten het: zonder testbasis kom je niet ver. Het begint met de requirements. Niet voor niets heeft Valori ook de unit Business Architects met business analisten en requirements managers in huis. Want wie zijn IT Governance en de totale application lifecycle management keten serieus neemt doet meer dan alleen het testproces slim inrichten.

Tools voor requirements ‘trawling' en beheer

Er zijn talloze tools op de markt om requirements te definiëren, valideren en beheren. Die kunnen een heel waardevol hulpmiddel zijn en we hebben deze avond twee complementaire leveranciers en Valori partners bereid gevonden om hun visie met ons te delen en hun tools te demonstreren.

Caliber: een oude bekende

Caliber is een oude bekende onder de requirements tools. Een bewezen tool die goed is in requirements management en definition, maar via Borland / Micro Focus ook stappen heeft gezet richting integratie met test management en geautomatiseerd testen. Micro Focus is volgens Gartner een van de marktleiders van geïntegreerde test suites. De integratie van de Borland tools zal een belangrijk onderdeel zijn van de presentatie. Marcel Jankie, solution architect van Micro Focus zal laten zien hoe Caliber (Requirements Management) integreert met Silk Central Test Management (SCTM) en met geautomatiseerd testen met SilkTest. Niet technische gebruikers kunnen hiermee interactief scripten, maar developers kunnen ook VB.NET, C# of Java scripts schrijven vanuit Visual Studio of Eclipse. Tevens is er een oplossing voor het valideren van de applicatie broncode met het beroemde DevPartner for .NET of Java.

URequire: ‘cool vendor' volgens Gartner

USoft is een vernieuwende Nederlandse onderneming en ‘cool vendor' volgens Gartner. De Business Process Management Suite van USoft met integratie van regels, processen en natuurlijke taal wordt door Gartner als belangrijk, onderscheidend en innovatief gezien. Veranderen begint met het in kaart brengen van de gewenste situatie. Het eenduidig neerzetten van deze nieuwe situatie is vaak lastig en vergt dat meerdere disciplines samenwerken. Onduidelijkheden, inconsistenties en begripsverwarring liggen op de loer. USoft geeft met URequire inzicht in de onderlinge samenhang tussen processen, business rules en requirements en helpt de organisatie bij het vastleggen daarvan in niet-technische, natuurlijke taal. Ted de Gouw, product manager bij USoft zal laten zien hoe u met deze tooling verschil kunt maken.

Het programma

Zoals gewoonlijk biedt het programma genoeg ruimte voor bijpraten en lekker eten. We stoppen niet te laat, zodat u op een fatsoenlijke tijd weer thuis kunt zijn.

 

1 Ontvangst rond 17:30 met lekker eten en drinken.

2 Welkom en korte inleiding

3 SMART requirements en slim testen (Egbert Bouman en Jan Willem Knop, Valori)

PAUZE

4 Caliber, de klassieker onder de requirements tools (Marcel Jankie, Micro Focus/Borland)

5 URequire: een verrassende tool die oude barriëres kan slechten (Ted de Gouw, USoft)

6 Afsluiting, naborrelen rond 21:00u.

Bron: Valori

 

ISO25010 en Security

Datum: 27-11-2012

De Valori thema avond ISO25010 en Security in MeetingDistrict was zeer de moeite waard.

Ashwin Hogeweg van Valori presenteerde het nieuwe ISO 25010 model en vergeleek dat met ISO9126. De conclusie: ISO 25010 is evenwichtiger dan ISO 9126 en Security als nieuwe hoofdgroep is zeker beter dan Security als sub-attribuut van functionaliteit.

De uitnodiging was als volgt:

Betrouwbaarheid, Bruikbaarheid, Efficientie (performance), Overzetbaarheid en Onderhoudbaarheid Deze 5 zogenaamde non-functionals vormen samen met de groep Functionaliteit het ISO9126 model voor softwarekwaliteit. Dit model is breed ingevoerd en populair bij analisten, testers en beheerders. Onder andere bij het opstellen van requirements en voor (risico)analyses in IT projecten.

Waar zit Security?

Security zit wel in het ISO9126 model, maar slechts als sub-attribuut, onder Functionaliteit. Dat werd steeds meer als te beperkt ervaren, vanwege het toenemende belang van Security in al zijn aspecten. Een op security en ethical hacking gerichte onderneming als Madison Gurkha is niet voor niets zo sterk gegroeid. Om deze en andere redenen is jaren geleden al gestart met een verbeterd ISO9126 model. Dat model is er inmiddels en het heet ISO25010.

ISO25010 vervangt ISO9126

Het oude ISO9126 model is nog volop in gebruik en dat is op zich geen probleem. Maar ISO25010 heeft een aantal sterke elementen en het zou jammer zijn als u daar niet uw voordeel mee doet. Zeker als Security belangrijk voor u is.

Valori zet het voor u op een rijtje

Als specialist in requirements, testen en beheer is Valori ‘grootverbruiker’ van dit soort modellen. We hebben daarom onderzoek gedaan naar de verschillen en overeenkomsten en daar zijn een aantal praktische inzichten uit gekomen. Die delen we graag met u. In 1 avond wordt u helemaal bijgepraat en krijgt u praktische tips voor het slim benutten van beide modellen.

Test uw security met Madison Gurkha

We hebben security specialist Madison Gurkha bereid gevonden om met ons in te zoomen op dit anno nu nog steeds onderschatte kwaliteitsaspect. Walter Belgers demonstreert hoe een hacker eenvoudig kan komen waar u hem niet wilt hebben. Ook voor u wellicht een schokkende ervaring! Het gaat overigens om een aangepaste versie van de key-note presentatie waarmee Walter veel waardering oogstte op de Test Automation Day afgelopen zomer.

Walter Belgers van Madison Gurkha presenteerde het onderwerp Security met verve. Hij liet zien hoe met relatief eenvoudige technieken als URL-manipulatie en SQL-injectie veel sites al te hacken zijn.

Bron: Valori / Madison Gurkha

 

Speel ook de Kanban game

Datum: 05-10-2012

Op het TestNet najaarsevent van 2 Oktober verzorgde Valori de tutorial "Test Kanban, speel de game". Bekijk hier de foto impressie en een video.

Het spel werd gepassioneerd en met veel plezier gespeeld en de essentie van Lean en Kanban werden goed duidelijk.

De Valori Kanban game is inmiddels door tientallen teams en honderden deelnemers gespeeld en begint een begrip te worden. Geen wonder: het is de perfecte combinatie van nuttig en aangenaam. Het spel is spannend en onderhoudend, u leert Lean en Kanban kennen en een betere teambulding sessie kun je niet hebben.

Ook interesse in de Kanban game voor uw team?

Lees hier meer en/of of neem contact met ons op!

 

Bron: Valori

 

Boeiende MsDynamics avond

Datum: 05-10-2012

De thema avond "Grip op Microsoft Dynamics CRM implementaties" was bijzonder interessant. Paul Kollner van Avanade toonde zich de specialist bij uitstek, zonder in technische details te verzanden. Egbert Bouman van Valori presenteerde de lessons learned bij dit soort pakketimplementaties.

Download hier de presentaties:

 

Bron: Valori / Aanade

 

Test Kanban, speel de game!

Datum: 02-08-2012

Op het TestNet najaarsevent van 2 Oktober verzorgt Valori een tutorial "Kanban voor testers".

Ervaar Kanban en ontdek wat het betekent voor testen

Wil je samenwerken in agile, multidisciplinaire ontwikkelteams? Doe dan deze workshop, speel de Kanban game en doe er je voordeel mee als tester!

Een effectief testproces heeft veel baat bij het toepassen van lean principes. Kanban is de meest populaire toepassing van lean, soms als alternatief voor Scrum.

Maar Kanban komt primair uit de "manufacturing" hoek en geforceerd toepassen van lean principes op het testproces kan verkeerd uitpakken. Het kan zelfs gevaarlijk zijn voor ons testers, want testen kún je zien als waste. En als het team first time right oplevert dan moet die waste geëlimineerd worden. Okay, als ...

Toch kunnen testers hun voordeel doen met Lean, vooral omdat het primair gaat over continue verbeteren. Testers en ontwikkelaar kijken elke dag opnieuw hoe ze samen maximale voortgang kunnen boeken. De ervaring in organisaties als ASR heeft uitgewezen dat Kanban zeer geschikt is voor releasematig werken en beheer.

Highlights

1) Ervaar hands-on wat Kanban is en hoe het werkt
2) Ontdek de waarde van lean principes en Kanban voor slim testen
3) Speel de competitie en versla het andere team

Ervaren trainers Egbert Bouman en Rob Verheul

Valori heeft veel Kanban ervaring en ontwikkelde een variant van de Kanban game die speciaal op testers is gericht. De spelleiders zijn specialist slim testen Egbert Bouman and ervaren lean coach Rob Verheul.

Speel de game, hands-on

U speelt de Kanban game hands-on, en vertaalt dit met uw medespelers naar uw dagelijkse praktijk. Een betere manier om er achter te komen wat lean en Kanban voor u en een slim testproces kunnen betekenen is er niet!

 

Bron: Valori /TestNet

 

Meeting of Minds Zorgverzekeraars

Datum: 02-08-2012

De MoM voor Zorgverzekeraars op 26 september belooft interessant te worden. Valori is de partij voor testen en kwaliteit in de zorgverzekeringenmarkt. Een geselecteerde groep klanten wordt uitgenodigd voor de volgende Valori Meeting of Minds.

Complexe administraties

Zorgverzekeraars voeren een complexe administratie, met omvangrijke IT-systemen die onderdeel zijn van complexe ketens.

Veranderende wetgeving en de noodzaak om in de huidige competitieve markt onderscheidend te blijven, zorgen voor een continue stroom van wijzigingen.

Snelheid en kosteneffectiviteit

Snelheid en kosteneffectiviteit zijn daarbij anno 2012 geen luxe meer, maar een kwestie van ‘to be or not to be'. Om grip op dit dynamische proces te houden, heeft u een slimme testaanpak en een soepele aansluiting van de projecten met de beheerorganisatie nodig.

Ketentestfaciliteiten en consistente testdata

Bovendien moet u kunnen beschikken over optimale ketentestfaciliteiten en consistente testdata over de gehele keten. En dat is nogal een uitdaging, zowel qua (beheer van) de testketen alsook voor de testdata.
Want in een geïsoleerde testomgeving is het meestal onmogelijk om alle externe interfaces en databases na te bouwen. Het opzetten en onderhouden van een consistente set testdata is zo mogelijk nog lastiger. Vooral ook omdat de set productiedata te groot is voor flexibel testen en om privacyredenen niet zondermeer kan worden ingezet.

20 jaar Valori ervaring in deze markt

Net als u is Valori hier dagelijks mee bezig. Met ruim twintig jaar ervaring en in samenwerking met verschillende partners in dit vakgebied, beschikken we inmiddels over een flinke dosis kennis en kunde.

Lage Vuursche

En omdat we geloven in de kracht van synergie, delen we onze ervaringen in de volgende ‘Meeting of Minds' op dinsdag 26 september a.s. op Golfsociëteit De Lage Vuursche. Na een inspirerende presentatie van onze delen we elkaars inzichten. In een setting die inspireert, ook culinair!

Bron: Valori

 

Vernieuwde Vrijgavekaart

Datum: 02-08-2012

Een nieuwe versie van de populaire Vrijgavekaart. Geen schokkende vernieuwing, "dont fix if it ain't broke", maar op allerlei puntjes wat strakker en robuuster. Download hem hier.

Bron: Valori

 

Valori op Test Automation Day

Datum: 12-03-2012

Valori kent de markt voor testtools als geen ander en product manager Derk-Jan de Grood spreekt op de Test Automation Day 2012, 21 juni in Rotterdam.

Software releases en relevante IT-ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. De nieuwe generatie testtools is in staat om deze nieuwe ontwikkeling optimaal te ondersteunen.

Het inzetten van de juiste tool op de juiste plaats heeft een sneller, beter en goedkoper testproces tot gevolg. In de praktijk wordt veel belang gehecht aan gedegen testprocessen maar blijkt het bewerkstelligen ervan een uitdaging.

Zie verder www. testautomationday.nl.

Bron: Valori

 

Meeting of Minds: Lean en Kanban

Datum: 12-03-2012

 

De Valori Meeting of Minds, 27 maart in golfsocieteit De Lage Vuursche was een groot succes. Na de aftrap door Egbert Bouman en Dan Verweij speelden alle aanwezigen de Kanban game. Onder leiding van Kanban coach Chris Maliepaard.

MoM Valori Kanban

Luisteren naar de inleiding van Egbert Bouman

 

Het weer was goed, het eten weer subliem.

Klik hier voor een indruk hoe de Kanban game eruit ziet in het (foto)verslag en de video-impressie.

 

Het programma:

Speel de Kanban game en ervaar de kracht!

Slim testen is slank testen. Daar staat de Valori SmarTEST aanpak voor. Is toepassing van Lean principes in het testproces dus een goed idee?

Een gevaarlijke gedachte, want om het even op scherp te zetten: testen kún je zien als waste. En als

Kanban bord Valori

het je lukt om first time right op te leveren moet je volgens de Lean principes die waste elim

ineren. Maar ja, áls...

In de echte wereld is testen geen waste maar voegt concrete business value toe. Zoals feitelijke stuurinformatie, business acceptatie en beheersing van (keten)risico's. Toch kunnen testers hun voordeel doen met Lean, vooral omdat dat niet primair gaat over waste eliminatie maar over continue verbeteren.

Kanban is een concrete Lean toepassing in IT projecten en neemt snel in populariteit toe. Valori is naast Scrum specialist ook Kanban specialist.

U bent van harte uitgenodigd om met ons na te denken over het toepassen van Lean principes in een slim testproces. U kunt zelfs de ‘officiële' Kanban game meespelen, onder leiding van onze ervaren Lean coach Chris Maliepaard. Dan komt Lean echt tot leven!

Op dinsdag 27 maart bent u vanaf 15:30 uur welkom op golfsociëteit De Lage Vuursche. Rond 16:00 uur beginnen we met een

inspirerende presentatie van onze experts. Daarna speelt u met collega-professionals de Kanban game en/of discussieert u over uw en onze uitdagingen en inzichten. In een setting die inspireert, ook culinair!

Valori Kanban game

Bron: Valori

 

Geweldige thema avond bij Microsoft

Datum: 28-02-2012

De 49e Valori thema avond "De nieuwe generatie tools voor geautomatiseerd testen" was 6 maart 2012 vanwege de grote belangstelling niet op Valori kantoor maar in het Microsoft Auditorium in Schiphol.

Iedereen bedankt, het was fantastisch!

Egbert Bouman, product manager Valori

Valori thema avond

Hier vindt u de materialen:

Foto impressie door Richard Hendricksen en Jaap van der Leer

Video impressie door Derk-Jan de Grood

 

Bron: Valori / TrendIC / Microsoft

 

Slimme Metrics

Datum: 28-02-2012

Testen = meten = weten. Maar kun je alles meten? De Valori Meeting of Minds van 13 december 2011stond in het teken van een ijzeren set werkelijk succesvolle metrieken als resultaat van een slim testproces!

Klik hier voor de metrics pagina.

Tom DeMarco is de aartsvader van het meten en besturen van ICT- projecten. Zijn boek "Controlling Software Projects: Management, Measurement and Estimation" is dé klassieker over software metrieken. Zijn openingszin "You can't control what you can't measure" is maatgevend voor veel IT-managers en consultants.

Echter: DeMarco zelf gelooft niet meer in zijn eigen verhaal! In een recent artikel stelt hij zichzelf drie vragen:

1. Was mijn toenmalige advies correct?
2. Is het nog relevant?
3. Geloof ik nog steeds in de noodzaak van metrieken?

DeMarco: "My answers are: no, no and no". De toegevoegde waarde van op metrieken gebaseerde besturing is marginaal en vormt totaal geen succesfactor.

Wij van Valori denken dat we heel goed naar DeMarco moeten luisteren. Want deze man heeft geleerd wat ‘lean' en ‘agile' daadwerkelijk betekenen voor ‘Business IT Optimization'. We hoeven metrieken niet af te schaffen, maar zowel de metrieken als het meetprogramma moeten wèl slank en SMART zijn: strategisch, mensgericht, adaptief, relevant en transparant.

Download op deze pagina "Slimme metrieken in 10 vragen en antwoorden"

Bron: Valori

 

Valori Meeting of Minds

Datum: 05-07-2011

"Geautomatiseerd Testen" was het thema van de Valori Meeting of Minds op driemastklipper De Oostvogel in Nieuw-Beijerland. Het was een geweldige bijeenkomst, alle klanten en relaties bedankt!

De presentatie vindt u hier:

Klik hier voor een fotoimpressie.

Bron: Valori

 

RAR op de Dutch Testing Conference

Datum: 18-04-2011

De Dutch Testing Conference was een mooi event. In dit bericht de sheets en wat meer informatie over de presentatie "Complexiteitsreductie met de RAR aanpak".

De "RAR" benadering is een praktische integratie van Risico's, Acceptatiecriteria en Requirements (vandaar: RAR) tot één heldere en ondubbelzinnige lijst, als vertrekpunt en rode draad voor het testproces.

Grip op risico's en requirements is van levensbelang voor elk project en testen draagt daaraan in hoge mate bij. Veelal worden ook acceptatiecriteria van de stakeholders verzameld. Meestal resulteert dit in verschillende lijsten en administraties.

Hier zit een uitdaging: bijna elke test manager en QA manager worstelt met het op een werkbare manier integreren van deze lijsten. In de praktijk zien we meestal een stuk eenzijdigheid: risicogebaseerd zonder requirements traceability. Of requirements-gebaseerd, zonder risico traceability. Of überhaupt geen traceerbaarheid naar een bovenliggend niveau met betekenis voor de stakeholders.

De RAR aanpak brengt transparantie, traceerbaarheid en efficientie en is geadopteerd bij verschillende organisaties, waaronder KPN, Achmea en Menzis. Evaluaties bewijzen dat opdrachtgevers en business stakeholders erg blij zijn met de betekenisvolle kwaliteits- en voortgangsinformatie.

Nieuw boek van Valori

Valori lanceerde ook het nieuwe boek "De held die voor mijn nachtrust zorgt", dat door Egbert Bouman werd overhandigd aan Jos van der Velden van de dienst Informatievoorziening van de Tweede Kamer der Staten Generaal.

Jos van der Velden neemt nieuwe boek in ontvangst

 

 

Bron: Valori

 

EXIN trainingen voortaan SmarTEST based

Datum: 06-04-2011

Vorig jaar heeft stichting EXIN het trainingsprogramma herzien en daarbij gekozen voor een onafhankelijker perspectief op softwaretesten. De training Test Foundation is nu gebaseerd op SmarTEST.

De training Testen Professional is nu 50/50 gebaseerd op SmarTEST en TMap.

Uiteraard is Valori geaccrediteerd opleider voor de EXIN trainingen.

Bron: EXIN / Valori

 

Valori supporter Test Automation Day

Datum: 06-04-2011

Valori kent de markt voor testtools als geen ander en is supporter van de Test Automation Day 2011, 23 juni in Zeist. Maximaal rendement uit de nieuwe generatie testtools

Software releases en relevante IT-ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. De nieuwe generatie testtools is in staat om deze nieuwe ontwikkeling optimaal te ondersteunen.

Het inzetten van de juiste tool op de juiste plaats heeft een sneller, beter en goedkoper testproces tot gevolg. In de praktijk wordt veel belang gehecht aan gedegen testprocessen maar blijkt het bewerkstelligen ervan een uitdaging.

Donderdag 23 juni 2011, Congrescentrum Figi te Zeist

Zie verder www. testautomationday.nl.

 

Bron: Valori

 

Dutch Testing Conference

Datum: 06-04-2011

De Dutch Testing Conference belooft weer een mooi event te worden en ook dit jaar is Valori als Gold Partner aanwezig.Wij hopen u te zien op onze stand of op de presentatie van Egbert Bouman. Valori collega Derk-Jan de Grood is lid van het experty-panel.

De conferentie vindt plaats in 't Spant in Bussum. Meer informatie en aanmelden kan op www.dutchtestingconference.nl. Gebruik tijdens het aanmelden de speciale code 'Promo-Valori' en ontvang per ticket EUR 50 korting!

Bron: Valori

 

Valori op Sail 2010

Datum: 23-08-2010

Memorabele Valori relatiedagen Sail 2010 met de "Holland"!  Bekijk de foto-impressie van afgelopen vrijdag.

Bron: Valori

 

PRIMA tutorial 20 april

Datum: 06-04-2010

Met korting naar een PRIMA tutorial: leer hoe u in een halve dag een complete risicoanalyse uitvoert. Boek hier met de Valori promocode.

Bron: Valori / DTC

 

Valori Gold Partner Dutch Testing Conference

Datum: 29-03-2010

Valori nodigt u van harte uit voor de Dutch Testing Conference op 21 april 2010 in Spant! in Bussum. Een nieuwe conferentie, veel interessante sprekers, professioneel georganiseerd met een internationale uitstraling. Maar helemaal gericht op de Nederlandse situatie.

Valori is erbij, als Gold Partner! En zoals u van ons gewend bent, plaatsen wij ook gedurende de Dutch Testing Conference het testproces weer in het brede perspectief van Grip op IT: de presentatie van Egbert Bouman, samen met de vice-president van ISACA, Abbas Shahim, over testen en auditing zal u zeker inspireren! U kunt zich ook inschrijven voor onze tutorial PRIMA risicoanalyse op dinsdag 20 april. Brengt u vooral ook een bezoek aan onze stand om bij te praten en om mee te dingen met de verloting van een aantal gratis workshops.

Op http://www.valori.nl/nl/publicaties/dutch_testing_conference vindt u meer informatie over hoe u zich voor dit congres kunt aanmelden. Met de Valori promocode ontvangt u nog eens € 50,- korting op de toch al scherpe toegangsprijs van € 280,-!

We hopen u te ontmoeten in Bussum.

Met vriendelijke groet,

Egbert Bouman (Valori, Spreker en lid van het Expert team van de Dutch Testing Conference)

Derk-Jan de Grood (Valori, lid van de Programmacommissie van de Dutch Testing Conference)

Bron: Valori

 

TestNet kiest opvolger V-model

Datum: 25-01-2010

Het V-model, de moeder aller testmodellen is niet meer. Het SmarTEST W-model is de opvolger.

150 vertegenwoordigers van de Nederlandse testgemeenschap hebben op de de TestNet avond W-modellen van 20 januari het SmarTEST W-model gekozen als beste opvolger van het V-model. De zaal koos uit drie verschillende modellen, gepresenteerd door Jan-Jaap Cannegieter (SysQa), Jos van Rooyen (Bartosz) en Egbert Bouman (Valori). De presentaties waren boeiend, de forumdiscussie spannend en de uitkomst glashelder.

en bekijk hier het W-model met uitvoerige toelichting.

We spraken even met Egbert Bouman:

Waarom?

Egbert: "Het oude, lineaire watervalmodel speelt nauwelijks een rol meer in de huidige systeemontwikkelpraktijk. Ik vind het heel belangrijk dat we als 'test community' laten zien dat we daar oog voor hebben. Het W-model is daar een mooie, zichtbare exponent van".

Is het V-model echt helemaal achterhaald?

Egbert: "Nee, natuurlijk niet, de W is gewoon een geactualiseerde V, en je kunt op dezelfde manier de goede principes van gestructureerd testen er aan ophangen. Maar aan de onderkant is hij veranderd inderdaad, en dat was nodig ook.

Waarom nu pas?

Tsjaa, we hebben dit model al in 2004 gepubliceerd, in de eerste druk van het SmarTEST boek. Maar zoiets moet natuurlijk rijpen. Dat gebeurde uiteraard eerst bij de klanten van Valori, maar nu zie je het overal opduiken.

En die andere W-modellen dan?

Egbert: "Die waren ook de moeite waard,  Maar naar mijn bescheiden mening iets te gedetailleerd en gecompliceerd of meer op een specifieke boodschap gericht. Reviews en inspecties met name.  Niets mis mee, Maar de kracht van het SmarTEST W-model zit in de eenvoud, het is een 'handige' praatplaat, net als het oude V-model.

Wat verandert er nu?

Het is maar een denk- en praatmodel natuurlijk. Het gaat uiteindelijk om "Grip op IT". Daar speelt testen een cruciale rol in, want testen levert feitelijke stuurinformatie in plaats van wollige verhalen. De sleutel daarbij is communicatie en transparantie, en ik hoop dat het W-model daar daar een beetje aan bijdraagt.

Bron: Valori / TestNet

 

Derk-Jan de Grood naar Valori

Datum: 28-12-2009

Derk-Jan de Grood stapt over van Collis naar Valori

Met ingang van 1 januari 2010 versterkt dit bekende gezicht in de Nederlandse testwereld de gelederen van Valori. Voor Valori én haar klanten een welkome aanwinst. Als auteur en ambassadeur van "TestGoal, Resultaatgedreven testen" is Derk-Jan een regelmatige spreker op nationale en internationale congressen. 

Naast zijn werk voor de klanten van Valori zal Derk-Jan bijdragen aan productmanagement en innovatie op het gebied van testen en QA in de breedste zin des woords.

Egbert Bouman, Valori productmanager en auteur van SmarTEST:  "De essentie van TestGoal en de visie van Derk-Jan sluiten prima bij elkaar aan. We kennen en waarderen elkaar al jaren, en ik verheug me op een inspirerende samenwerking!".

Binnen de Valori Academy gaat Derk-Jan in- en externe trainingen op het gebied van testen ontwikkelen èn geven. Michel Koning en Taco Ruiten van Valori: "Grip op IT", dat is wat we onze klanten bieden en we verwachten dat Derk-Jan daar een prima rol in gaat vervullen." Derk-Jan is afkomstig van Collis, waar hij de afgelopen 12 jaar werkzaam was.

 

 

Bron: Valori Value

 

Vernieuwde PRIMA tool

Datum: 17-09-2009

We luisteren goed naar de vele gebruikers van de Valori PRIMA toolkit. Die is afgelopen jaar verder verbeterd en bevat nu ook het volledige IPS model met definities. Die kunt u eenvoudig selecteren en u hoeft de definities niet zelf in te typen. U kunt de nieuwe versie downloaden op de betreffende Tools en Templates pagina.

 

Bron: Valori

 

Valori presentatie TestNet

Datum: 23-06-2009

Download hier de Valori SmarTEST boekpresentatie van TestNet. Valori was weer ruimschoots aanwezig op het druk bezochte TestNet voorjaarsevenement. Foto's volgen op www.testnet.org.

.

 

 

Bron: Valori/TestNet

 

Palazzo Valori

Datum: 18-05-2009

Deze zomer in Italie voor je culturele Grand Tour?  Wip dan even binnen bij ons filiaal in Florence, het Palazzo Valori. Daar hoort een ICT'er van stand toch echt geweest te zijn.

 

Met dank aan onze cultureel correspondent Niko Abrahamsen.

 

Palazzo Valori 1

 

Palazzo Valori 2

Bron: Nico Abrahamsen

 

Boeiende Valori Meeting of Minds

Datum: 06-05-2009

Op 22 april had de Nonnerie in Maarssen een Valori 'Meeting of Minds' te gast. In een - ook culinair -  bijzonder inspirerende setting wisselden relaties van Valori van gedachten rondom het thema "Hoe meet en vergroot ik anno 2009 het rendement van het testproces". Hier vindt u een foto-impressie.

Meeting of Minds

 

Bron: Valori

 

Thema avond projectrisico's

Datum: 09-02-2009

De Valori thema avonden zijn erg populair bij collega's. Maar we zien ook steeds meer klanten verschijnen. Komende tijd zullen we steeds vaker gerichte uitnodigingen naar klanten en relaties sturen.

Valori thema avd

Hierbij een verslagje van de laatste thema avond, van resource manager Curd Claassen.

De zesendertigste Valori thema avond, woensdag 28 januari, 'Van project naar productrisico's' was een schot in de roos. Het was de eerste Valori thema-avond van 2009 en dat belooft veel voor dit jaar. 36 geïnteresseerden luisterde naar drie presentaties en voerden flinke discussies. Het onderwerp was risicomanagement. Voorzitter Egbert Bouman, net terug van een risicoworkshop bij KPN, schetste de succesvolle Valori dienst en toolkit voor productrisicoanalyse. Hij sloeg snel de brug naar projectrisicoanalyse, waar vervolgens Jan Seijerlin (Projectmanager bij Valori PM) zijn visie op gaf. Jan heeft voor IPMA (mede) handvatten beschreven voor het goed uitvoeren van risicomanagement in projecten. Na de pauze sprak Richard Weber (oprichter KeyResult) over de verschillen op het gebied van risicomanagement in de diverse projectmanagement methodieken (Prince2, IPMA en PMI). Er waren ook diverse klanten aanwezig wat voor levendige discussies zorgde.

Bron: Valori

 

ISO 0512 norm

Datum: 05-12-2008

Vol verwachting klopte ons hart, en daar is ' ie dan: de nieuwe NEN-ISO 0512 norm: 

Kwaliteit begint in het gezin, de hoeksteen van de SMART samenleving. Deze standaard voorziet in de behoefte om Opzet, Bestaan en Werking van een cruciaal proces in onze gezinnen te auditen.

Valori wenst u veel plezier en succes.

 

Klik hier voor de site van het NEN, de echte bron.

Bron: S&P groep, Myra

 

NL testdag was een feest

Datum: 04-12-2008

De 14e Nederlandse testdag was geweldig. Hartelijk dank aan sprekers en deelnemers.

Logo 14e NL Testdag

Klik hier voor een fotoverslag.

Kik hier om de presentaties te downloaden.

 

Volgend jaar organiseert de Universiteit van Eindhoven de testdag.

De Nederlandse testdag, georganiseerd door Valori en Capgemini was dit jaar ruim vantevoren helemaal volgeboekt. Egbert Bouman en Maurice Siteur van de organisatie: we hebben ook een erg mooi programma, wat blijkbaar tot de verbeelding spreekt. We hopen dat deze dag weer bijdraagt aan de uitwisseling tussen de academische en commerciele wereld. Want we kunnen over en weer veel voor elkaar betekenen. Het programma vindt u hier onder. Meer info op www.testdag.nl.

Egbert Bouman           Maurice Siteur

Egbert Bouman                            Maurice Siteur

 

27 November 2008, congrescentrum Capgemini, Papendorp, Utrecht

09:15

Registration and coffee

10:00

Opening words by Egbert Bouman and Maurice Siteur

10:15

Keynote: Special testing and prevention techniques for embedded and complex real time systems
Hans Schaefer, president of the Norwegian Testing Board (Norway)

11:00

Actual Test Coverage for Embedded Systems
Mark Timmer, Twente University

11:30

Coffee

12:00

Automated Test Driver Generation for Java Components
Andreas Grüner, Leiden University

12:30

Tool supported collection of test data from multiple backend systems in a SOA architecture
Rix Groenboom (Parasoft NL), Edwin van Vliet (Yacht)

13:00

Lunch

14:30

Heathrow terminal five: the road to opening and the day after
Huub van der Wouden, Transfer Solutions/Vanderlande Industries (Leerdam)

15:15

Unit test co-evolution and code quality
Michel Kroon, Software Improvement Group (Amsterdam)

15:45

Coffee / tea

16:15

Software product certification in practice
Martijn Klabbers, Laquso (Eindhoven)

16:45

Keynote: A new global initiative on software product certification
Hans Sassenburg, SE-Cure AG (Switzerland)

17:30

Closing reception with cheese tasting

Bron: Valori en Capgemini

 

NL testdag volgeboekt

Datum: 04-11-2008

De Nederlandse testdag, georganiseerd door Valori en Capgemini was dit jaar ruim vantevoren helemaal volgeboekt. Egbert Bouman en Maurice Siteur van de organisatie: we hebben ook een erg mooi programma, wat blijkbaar tot de verbeelding spreekt. We hopen dat deze dag weer bijdraagt aan de uitwisseling tussen de academische en commerciele wereld. Want we kunnen over en weer veel voor elkaar betekenen. Het programma vindt u hier onder. Meer info op www.testdag.nl.

Heeft u nog vragen, ook over de (gesloten) inschrijving? Neem gerust contact met ons op.

Egbert Bouman           Maurice Siteur

Egbert Bouman                            Maurice Siteur

 

27 November 2008, congrescentrum Capgemini, Papendorp, Utrecht

09:15

Registration and coffee

10:00

Opening words by Egbert Bouman and Maurice Siteur

10:15

Keynote: Special testing and prevention techniques for embedded and complex real time systems
Hans Schaefer, president of the Norwegian Testing Board (Norway)

11:00

Actual Test Coverage for Embedded Systems
Mark Timmer, Twente University

11:30

Coffee

12:00

Automated Test Driver Generation for Java Components
Andreas Grüner, Leiden University

12:30

Tool supported collection of test data from multiple backend systems in a SOA architecture
Rix Groenboom (Parasoft NL), Edwin van Vliet (Yacht)

13:00

Lunch

14:30

Heathrow terminal five: the road to opening and the day after
Huub van der Wouden, Transfer Solutions/Vanderlande Industries (Leerdam)

15:15

Unit test co-evolution and code quality
Michel Kroon, Software Improvement Group (Amsterdam)

15:45

Coffee / tea

16:15

Software product certification in practice
Martijn Klabbers, Laquso (Eindhoven)

16:45

Keynote: A new global initiative on software product certification
Hans Sassenburg, SE-Cure AG (Switzerland)

17:30

Closing reception with cheese tasting

Bron: Valori / Capgemini

 

Eurostar Actie

Datum: 29-08-2008

Gratis naar Eurostar in Den Haag? Doe mee aan de actie en u maakt kans.
Klik even op de banner, dan leest u meer!

Eurostar Actie

Valori is "Conference Advanced" sponsor van Eurostar, november 2008 in Den Haag. U bent van harte welkom op onze stand en bij onze vendor track. Of bij onze twee presentaties, door Martin Kooij en Egbert Bouman. Waarmee Valori weer aantoont smaakmakend te zijn in het vakgebied want het maximum aantal presentaties per bedrijf is twee.

Martin KooijEgbert Bouman

Bezoek de site van Eurostar voor het complete programma.

Bron: http://www.qualtechconferences.com

 

SmarTEST in top-100

Datum: 01-08-2008

SmarTEST staat momenteel in de top-100 van meest verkochte computerboeken op www.computerboek.nl. Het staat bovendien in de lijst van best gewaardeerde boeken en positieve lezersrecensies, wat ook geldt voor www.managementboek.nl.

Lees ook de recensies op bol.com

Bron: www.computerboek.nl

 

Veel publiek bij Donner

Datum: 19-06-2008

130 mensen bezochten de eerder aangekondigde boekpresentatie in het theater van boekhandel Selexyz Donner in Rotterdam. De presentatie kwam tot stand in samenwerking met de Hogeschool Rotterdam. Van 10 tot 12 en van 2 tot vier was er een interactieve sessie met de auteur.

Klik hier voor een verslag met fotoimpressie.

Bron: Selexyz/Valori

 

Valori organiseert NL testdag

Datum: 11-04-2008

Valori organiseert op 27 november 2008 de 14e Nederlandse testdag, samen met Cap.

The Dutch Testing Day (de Nederlandse Testdag) is a one-day, national symposium on software and systems testing, with participants from industry and academia. Because of the balance between both worlds in the program, the Testing Day has traditionally been a forum for sharing practical experiences and research results. In addition, the Testing Day also plays an important role as a networking event for professionals, researchers, and companies involved in testing.

Please visit www.testdag.nl.

Bron: Valori

 

Valori sponsort Eurostar

Datum: 10-04-2008

Valori is "Conference Advanced" sponsor van Eurostar, november 2008 in Den Haag. U bent van harte welkom op onze stand en bij onze vendor track. Of bij onze twee presentaties, door Martin Kooij en Egbert Bouman. Waarmee Valori weer aantoont smaakmakend te zijn in het vakgebied want het maximum aantal presentaties per bedrijf is twee.

Bezoek de site van Eurostar voor het complete programma.

Bron: Valori

 

Nieuws

Podcast Aut. Testen Luister met Spotify, Apple podcast, Stitcher, Soundcloud of jouw f... Lees Meer
Podcast Aut. Testen
Kemdem! Kemdem! Een nieuwe Japanse term die elke agile / ... Lees Meer
Kemdem!
Valori in Tel Aviv Egbert Bouman was 'opening key note ... Lees Meer
Valori in Tel Aviv
Ketentesten in de Zorg Valori was weer present op de beurs Zorg en ICT. Onder andere met ... Lees Meer
Ketentesten in de Zorg
AGRAM in Trondheim Agile Risico Analyse en Management (AGRAM) op de Trondheim Test Co... Lees Meer
AGRAM in Trondheim
Derk-Jan de Grood wint Test Excellence Award De European Testing Excellence Award is de meest prestigieuze onde... Lees Meer
Derk-Jan de Grood wint Test Excellence Award
Valori over testtools op QA&Test, Bilbao In Bilbao presenteert Valori's Egbert Bouman 'Select the right tes... Lees Meer
Valori over testtools op QA&Test, Bilbao
TestNet Summerschool: Valori workshop best bezocht Lovende evaluaties voor de Valori workshop 'Agile Risico Analyse e... Lees Meer
TestNet Summerschool: Valori workshop best bezocht
Hand-outs thema avond De thema avond "Risicomanagement in Scrum" van 24 juni was zeer ge... Lees Meer
Hand-outs thema avond
Valori op IIBA event ... Lees Meer
Valori op IIBA event
App testen Testen van een mobiele app in de keten. Achmea's Bas Timmermans pr... Lees Meer
App testen
Summerschool Scrum en risico's Valori verzorgt woensdag 9 juli 2014 de TestNet summerschool works... Lees Meer
Summerschool Scrum en risico's
Scrum en productrisico's Op het TestNet voorjaarsevent verzorgden Egbert ... Lees Meer
Scrum en productrisico's
Valori overbrugt! Woensdag 9 april spreken Egbert Bouman en Derk-Jan de Grood op de ... Lees Meer
Valori overbrugt!
ISO 25010 We hebben het ISO25010 model naar het Nederlands vertaald en in ee... Lees Meer
ISO 25010
SmarTRACK 2.0 live! SmarTRACK is nog beter geworden. 5 oktober is versie 2.0 uitgerold... Lees Meer
SmarTRACK 2.0 live!
Twee SmartCAT's Valori heeft er twee geaccrediteerde CAT-trainers bij: Derk-Jan de... Lees Meer
Twee SmartCAT's
Betere spreadsheets Zijn Excel spreadsheets belangrijk voor u? En is de kwaliteit en h... Lees Meer
Betere spreadsheets
Meer met Minder Het Valori/Caesar event over Lean en de Theory of Constraints van ... Lees Meer
Meer met Minder
Valori op Test Automation Day Valori Test Tool Services is vol op stoom en uiteraard sponsort Va... Lees Meer
Valori op Test Automation Day
User Experience De Valori thema avond User Experience bij Randstad was populair. R... Lees Meer
User Experience
Requirements en testen Samen met Micro Focus en USoft vulde Valori een thema avond over S... Lees Meer
Requirements en testen
ISO25010 en Security De Valori thema avond ISO25010 en Security in MeetingDistrict was ... Lees Meer
ISO25010 en Security
Speel ook de Kanban game Op het TestNet najaarsevent van 2 Oktober verzorgde Valori de tuto... Lees Meer
Speel ook de Kanban game
Boeiende MsDynamics avond De thema avond "Grip op Microsoft Dynamics CRM implementaties" was... Lees Meer
Boeiende MsDynamics avond
Test Kanban, speel de game! Op het TestNet najaarsevent van 2 Oktober verzorgt Valori een tuto... Lees Meer
Test Kanban, speel de game!
Meeting of Minds Zorgverzekeraars De MoM voor Zorgverzekeraars op 26 september belooft interessant t... Lees Meer
Meeting of Minds Zorgverzekeraars
Vernieuwde Vrijgavekaart Een nieuwe versie van de populaire Vrijgavekaart. Geen schokkende ... Lees Meer
Vernieuwde Vrijgavekaart
Valori op Test Automation Day Valori kent de markt voor testtools als geen ander en product mana... Lees Meer
Valori op Test Automation Day
Meeting of Minds: Lean en Kanban   De Valori Meeting of Minds, 27 maart in golfsocietei... Lees Meer
Meeting of Minds: Lean en Kanban
Geweldige thema avond bij Microsoft De 49e Valori thema avond "De nieuwe generatie tools voor geautoma... Lees Meer
Geweldige thema avond bij Microsoft
Slimme Metrics Testen = meten = weten. Maar kun je alles meten? De Valori Meeting... Lees Meer
Slimme Metrics
Valori Meeting of Minds "Geautomatiseerd Testen" was het thema van de Valori Meeting of Mi... Lees Meer
Valori Meeting of Minds
RAR op de Dutch Testing Conference De Dutch Testing Conference was een mooi event. In dit bericht de ... Lees Meer
RAR op de Dutch Testing Conference
EXIN trainingen voortaan SmarTEST based Vorig jaar heeft stichting EXIN het trainingsprogramma herzien en ... Lees Meer
EXIN trainingen voortaan SmarTEST based
Valori supporter Test Automation Day Valori kent de markt voor testtools als geen ander en is supporter... Lees Meer
Valori supporter Test Automation Day
Dutch Testing Conference De Dutch Testing Conference belooft weer een mooi event te worden ... Lees Meer
Dutch Testing Conference
Valori op Sail 2010 Memorabele Valori relatiedagen Sail 2010 met de "Holland"!  B... Lees Meer
Valori op Sail 2010
PRIMA tutorial 20 april Met korting naar een PRIMA tutorial: leer hoe u in een halve dag e... Lees Meer
PRIMA tutorial 20 april
Valori Gold Partner Dutch Testing Conference Valori nodigt u van harte uit voor Lees Meer
Valori Gold Partner Dutch Testing Conference
TestNet kiest opvolger V-model Het V-model, de moeder aller testmodellen is niet meer. Het SmarTE... Lees Meer
TestNet kiest opvolger V-model
Derk-Jan de Grood naar Valori Derk-Jan de Grood stapt over van Collis naar Valori Met ing... Lees Meer
Derk-Jan de Grood naar Valori
Vernieuwde PRIMA tool We luisteren goed naar de vele gebruikers van de Valori PRIMA tool... Lees Meer
Vernieuwde PRIMA tool
Valori presentatie TestNet Download hier de Valori SmarTEST boekpresentatie van TestNet. Valo... Lees Meer
Valori presentatie TestNet
Palazzo Valori Deze zomer in Italie voor je culturele Grand Tour?  Wip dan e... Lees Meer
Palazzo Valori
Boeiende Valori Meeting of Minds Op 22 april had de Nonnerie in Maarssen een Valori 'Meeting of Min... Lees Meer
Boeiende Valori Meeting of Minds
Thema avond projectrisico's De Valori thema avonden zijn erg populair bij collega's. Maar we z... Lees Meer
Thema avond projectrisico's
ISO 0512 norm Vol verwachting klopte ons hart, en daar is ' ie dan: de nieuwe NE... Lees Meer
ISO 0512 norm
NL testdag was een feest De 14e Nederlandse testdag was geweldig. Hartelijk dank aan spreke... Lees Meer
NL testdag was een feest
NL testdag volgeboekt De Nederlandse testdag, georganiseerd door Valori en Capgemini was... Lees Meer
NL testdag volgeboekt
Eurostar Actie Gratis naar Eurostar in Den Haag? Doe mee aan de actie en u maakt ... Lees Meer
Eurostar Actie
SmarTEST in top-100 SmarTEST staat momenteel in de top-100 van meest verkochte computerbo... Lees Meer
SmarTEST in top-100
Veel publiek bij Donner 130 mensen bezochten de eerder aangekondigde boekpresentatie in he... Lees Meer
Veel publiek bij Donner
Valori organiseert NL testdag Valori organiseert op 27 november 2008 de 14e Nederlandse testdag,... Lees Meer
Valori organiseert NL testdag
Valori sponsort Eurostar Valori is "Conference Advanced" sponsor van Eurostar, november 200... Lees Meer
Valori sponsort Eurostar