25 jaar ervaring met toolselecties

Het aanbod in testtools is overweldigend. Veel ervan zijn goed, maar wat is de beste voor uw situatie? Valori kent de toolmarkt als geen ander, al 25 jaar.

Een verkeerde keuze kan u enorm veel geld kosten. Niet zozeer in licentiekosten, maar wel in de tijd die uw dure medewerkers spenderen aan het leren van een nieuwe tool. Die tijd gaat voornamelijk zitten in het bouwen van een toekomstvaste set scripts.

 

Implementatie

De implementatie van een tool kan een achtbaan van toppen en dalen zijn. Bijgaande figuur presenteerden we voor het eerst op QA & Test in Bilbao. Hij geeft een indruk van de vier verschillende patronen die wij in onze praktijk tegenkomen.

Tool adoption patterns Egbert Bouman Bilbao

Een korte toelichting:

Natuurlijk is smooth success erg fijn, maar reken in uw implementatie vooral op de hard-fought success variant, met veel noodzaak voor (management) committment in het dal van desillusie.

Fast failure mag dramatisch klinken maar is veel beter dan de Silent shelfware death, want de (verborgen) kosten van die optie kunnen dramatisch hoog zijn.

 

Downloads

Presentatie QA&Test, Oktober 2014, Bilbao:

 

Valori Test Tool Services

Valori Test Tool Services is een sterk team van circa 15 specialisten die met alle tools uit de voeten kunnen, zowel adviserend als uitvoerend. Zij zijn voor veel organisaties van onschatbare waarde voor duurzaam en professioneel geautomatiseerd testen.

 

SmartSELECT

SmartSELECT is een praktische 'tool voor toolselectie', gegroeid en verfijnd in de Valori adviespraktijk. Onze consultants en de specialisten van Valori Test Tool Services laten u graag meer zien.

SmartSELECT tool voor toolselectie