Testen en agile

Onze Scrum Battle en Kanban Game hebben al voor heel wat organisaties geholpen met de eerste stappen op het gebied van agile, inclusief de brug naar SmarTEST of andere vormen van slim testen.

In een halve dag Scrum leren kennen en ervaren met je team? of lees meer op de Valori website.

Voor risicoanalyse in Scrum kijkt u hier.

Bekijk hier de foto impressie en een video van de Valori tutorial "Test Kanban, speel de game" op TestNet.

De Valori Kanban game is inmiddels door tientallen teams en honderden deelnemers gespeeld en begint een begrip te worden. Geen wonder: het is de perfecte combinatie van nuttig en aangenaam. Het spel is spannend en onderhoudend, u leert Lean en Kanban kennen en een betere teambulding sessie kun je niet hebben.

Ook interesse in de Kanban game voor uw team?

Bekijk hier de flyer "Lean IT in 1 dagdeel" en/of of neem contact met ons op!

 

Test Kanban, speel de game

Ervaar Kanban en ontdek wat het betekent voor testen

Wil je samenwerken in agile, multidisciplinaire ontwikkelteams? Doe dan deze workshop, speel de Kanban game en doe er je voordeel mee als tester!

Een effectief testproces heeft veel baat bij het toepassen van lean principes. Kanban is de meest populaire toepassing van lean, soms als alternatief voor Scrum.

Maar Kanban komt primair uit de "manufacturing" hoek en geforceerd toepassen van lean principes op het testproces kan verkeerd uitpakken. Het kan zelfs gevaarlijk zijn voor ons testers, want testen kún je zien als waste. En als het team first time right oplevert dan moet die waste geëlimineerd worden. Okay, als ...

Toch kunnen testers hun voordeel doen met Lean, vooral omdat het primair gaat over continue verbeteren. Testers en ontwikkelaar kijken elke dag opnieuw hoe ze samen maximale voortgang kunnen boeken. De ervaring in organisaties als ASR heeft uitgewezen dat Kanban zeer geschikt is voor releasematig werken en beheer.

Highlights

1) Ervaar hands-on wat Kanban is en hoe het werkt
2) Ontdek de waarde van lean principes en Kanban voor slim testen
3) Speel de competitie en versla het andere team

Ervaren trainers

Valori heeft veel Kanban ervaring en ontwikkelde een variant van de Kanban game die speciaal op testers is gericht. Met ervaren spelleiders zoals specialist slim testen Egbert Bouman en Derk-Jan de Grood en ervaren lean coach Rob Verheul.

Speel de game, hands-on

U speelt de Kanban game hands-on, en vertaalt dit met uw medespelers naar uw dagelijkse praktijk. Een betere manier om er achter te komen wat lean en Kanban voor u en een slim testproces kunnen betekenen is er niet!

 

Workshop + verbeterkaart

Scrum en onafhankelijk testen? Testen en Beheer? Scaling Agile? Valori is huisadviseur van organisaties als Achmea, RABO, ANWB en Unive over deze en dergelijke thema's. Met de Valori 'workshop + verbeterkaart' aanpak komt u snel tot consensus over het slim combineren van Scrum en onafhankelijk testen.

Verbeterkaart Scrum en Testen

 

Leuker dan Monopoly!

Valori ontwikkelde een compleet bordspel. Een betere manier om agile en lean te verkennen is er niet.

 

Organisaties als Delta-Lloyd, De Tweede Kamer, Ziggo, ASR en TestNet gingen u voor.  Serious Gaming Live!